Men, vem är det här???

Det är inte Chinook. Inte Rayon. Det är SIPPA!

Sippa är en 7-årig Alaskan Husky (har både Sibirian Husky och Vorsteh i sig). Vi träffade henne ett par mornar när vi tagit får morgonpromenad. Hon verkade jättetrevlig och snäll. Hennes husse berättade att hon flyttat från honom och hans familj till Östersund och svärföräldrarna. På grund av att familjen fått tillökning i form av små barn, så blev det inte så mycket tid över till Sippa som husse och matte ville. Så, då fick hon flytta till Olle och Margit istället.

När jag berättade för Sippas husse att jag kör hund, så sade han att jag säkert kunde få låna henne någon gång.

   

Denna någon gång blev idag! Det fungerar jättefint mellan Sippa och Chinook (Rayon var förstås inget problem. En brud i flocken är ju aldrig fel!)

Sippa fick sitta fram på passagerarsätet. Men väluppfostrad som hon är, så satte hon sig snällt på golvet i framsätet. Chinook och Rayon var som vanligt "därbak" i bilen. Släden på taket (fastspänd på mitt egen-händig-tillverkade takräcke!)

   
Efter att ha mött upp Helen vid hennes lilla hus (otroligt gulligt och rart vill jag tillägga!), så åkte vi till Karros gård. Det är nämligen jättebra att starta från hennes gård.
   
Ett vårtecken dök upp. Seg och slö var den, men den verkade njuta lika mycket av solen som vi!
   

Vi är snart klara att dra iväg. Sippa och Rayon i led. Eftersom Chinook blir lite (eller ganska mycket!) jobbig i starten (se bild!) så satte jag Sippa och Rayon tillsammans, så att inte Sippa skulle få en chock på sin första tur tillsammans med oss.

Men som man kan se på bilden så tar hon Chinooks utbrott med ro. En lugn och stabil dam!

 

   

När vi kommer iväg, så lugnar sig Chinook (tack och lov!).

Sippa går i led som hon aldrig gjort annat. Visserligen kör Helen med sitt spann före oss, men hon tvekar inte en sekund. Det verkar precis som hon vet precis vad som gäller.

   
Helen fick ofta stanna och vänta på oss. Detta eftersom hon har fler hundar, som dessutom är mer vältränade än mina (några av dom var med och kom tvåa på Beaver Trap Trail 2007, bland annat). Men hon såg inte ut att lida speciellt mycket av det!
   
MEN , som jag förklarade för Helen, så berodde det på att jag stannat och fotograferat några spår som jag fann intressanta. Vet faktist inte vad det kan vara för spår. Så om du har någon idé, maila mig på maria@arctica.se!
   

Nåja, Helen tyckte att vi kunde behöva en jycke till i vårt 3-spann och lånade ut sin Tass till oss.

Det gick mycket fortare med fyra hundar.

   
När vi kom fram till Holmtjärnen så stannade vi för att fika.
   
Vackra Sippa! Lugn och snäll, inget bråk, inget gnäll, inget skäll. Helt enkelt en toppe-tjej!
   
Sippa och Rayon fick sitta en bit ifrån oss ...
   
... och renskinnet lade jag ut i snön, i solen. Visst ser det inbjudande ut ...
   
... och det tyckte Chinook också!! Som vanligt är hon lugnast (och normalast) när hon får vara nära sin matte. Det är ju tuuur att hon inte är bortskämd!
   
Chinook i närbild!
   
När vi fikat i cirka en timma (!) så var det dags att sela på och köra vidare. Här ser det nästan ut som Helen har en brottningsmatch med en av sina valpar - Eva.
   
Helen nästan klar för start.
   
Rayon och Sippa i led, Tass och Chinook som wheeldogs.
   
Efter någon kilometer så provade jag att sätta Chinook och Tass i led, och det visade sig vara bra. Sippa hade börjat bli trött och Rayon hade varit slö sedan cirka 500 meter från start (starten i Mo alltså!).
   
På vissa ställen har det blivit lite dåligt med snö. Vi är nog måånga slädhundsförare som önskar att vårvintern varade i ungefär två eller tre månader (minst!).
   
När vi kom tillbaka till Karro i Mo, så hade dom tänt en brasa och bjöd in oss till att grilla korv! Gott! Karros bror och brorsdotter var också med.
   

Sippa var verligen jättetrött efter slädturen och sov som en stock hela vägen hem till nya-husse-Olle och nya-matte-Margit! Hon klev först in och satte sig så snällt på golvet i framsätet, men jag gav henne tillåtelse att lägga sig på sätet istället.

Vi hoppas att Sippa vill följa med oss ut flera gånger!