Fredagen den 16 mars styrde vi kosan mot Lakavattnet som ligger cirka 5 mil nordväst om Strömsund i Norra Jämtland.

Jag tog vägen förbi Smedsta en bit utanför Östersund och mötte upp med Johnny och Claes och vi lastade alla Johnnys och Nadjas hundar i hundboxar på en släpkärra.

Totalt hade vi med oss 32 hundar (tror jag!).

   
När vi kom fram till Lakavattnet så satte vi ut alla hundarna på kätting, så att vi kunde mata dem.
   
Johnny har en smart anordning som väldigt många rutinerade hundförare använder. Det är egentligen järnrör som man sätter ut som "ben" ut från bilens fyra hörn. Längst ut på rören fäster man sedan en kätting där man sätter hundarna. Praktiskt!
   

Vi bodde i en liten stuga som vi hyrde för 300 kr/natt. Det finns inget vatten indraget i de stugor man sover i. Men i ett "servicehus" intill så finns både rinnande vatten, kök, tvättmaskiner, torkskåp, toaletter, duschar och till och med en liten TV.

Håll med om att det ser ganska mysigt ut att krypa ner i sovsäcken här!?

   

Utfodringsdax igen. Det är mycket jobb att ha många hundar. Men desto roligare när man väl selar ut dem framför släden!

Johnny lånade ut några av sina hundar till både mig och Claes. Jag fick låna 6 st av honom och så stoppade jag in Rayon och Chinook närmast släden.

Johnny och Claes körde 12 hundar var. Själv tycker jag det räckte väldigt bra med 8 st hundar!! Jag hade också fått låna en toboga av Johnny. Den var stor och tung jämfört med min lilla lätta Jämtsläde. (Törs nästan inte tänka på vart jag hamnat med den efter 8 pigga huskys!)

   

Claes lastar in jyckarna för att köra bort till startplatsen.

Vi startade från parkeringen som ligger cirka 100 meter från stugorna, men eftersom vägen var ganska hård och "svårbromsad", så valde vi att köra dit hundarna med transport.

Tyvärr blåste det upp och började snöa, så vädret blev ganska dåligt. Därför brydde jag mig inte om att ta med mig kameran. Vilket var synd, eftersom vi fick jättefint väder längre fram på dagen, precis lagom till lunchrasten!

   

Gunilla håller på och packar ihop för hemfärd.

   

På lördagen for vi utmed leden som är markerad med rött. På söndagen skulle vi fara till Fjällgården, men körde lite vilse.

Klicka på kartan, så får du upp en större version.