Dagstur Tvärån, Gräftåvallen
090410
TEMPERATUR:
Några plusgrater.
VÄDER:
Mulet, solen orkade NÄSTAN skina igenom molnen
   

Chinook konverserar med Gustav inför avfärden från Gräftåvallen.

   
Så var vi då iväg. Gustav och Rayon först och Stella, Chinook och jag efter. Det är redan många gröna fläckar på fjället.
   
Rayon och Gustav.
   
Strax nedanför Tväråns nödstuga hittade vi en fin slänt med lä från vinden. Dessvärre hade solen det lite jobbigt med att orka lysa genom molnen. Men den lilla sol vi ändå fick gjorde gott för både kropp och själ.
   
Mat på gång!
   
När vi lagade maten så passade Stella och Chinook på att trassla in sig (såklart!).
   
Ja, ni som följt våra "äventyr" vet ju att Chinook är en mästare på att trassla in sig i alla möjliga och omöjliga situationer ...
   

... men det visade sig att även "lillhunden" är något av en mästarinna på att trassla in sig. Helst flera varv kring båda benen!

("Lillhunden" som för övrigt mäter cirka 63 cm i mankhöjd och är allt annat än liten numera!)

   

Även viss avverkning av videsly och liknande växtlighet har varit ett av Chinooks favoritsysselsättningar när hon inte haft fullt upp med att sno ihop sin lina så mycket som det bara går.

(Förstoring av nästa bild)

   
Men även här visar det sig att Stella har vissa färdigheter!
   
Efter ett antal tillrättavisanden av matte, så kunde i alla fall Chinook ligga stilla kortare stunder ...
   
... utan att gapa och skrika! Se så lugn hon är! Kanske har hon lämnat över ansvaret av att vara "mattes påfrestning" till ungdomen (dvs Stella)?
   
Spagetti och Gustavs köttfärssås stod på menyn.
   
Rayon övervakar oss noga.
   
Och så kommer en hel bildserie på min älskade, stolta Rayon!
   
 
   
 
   
Rayon spanar ut över Tvärån och ser ut att fundera på något.
   
"Är vi på väg snart matte?"
   


Tyvärr tog kamerabatterierna slut här. Vilket var hemskt synd, för de absolut bästa bilderna skulle ha varit de som jag inte kunde fotografera!

Bland annat när vi bytte hundar, så Gustav fick ta ångloket Stella att tolka efter. Jag tolkade efter Chinook och Rayon fick förmånen - på grund av hans ålder och en begynnande hälta - att springa lös.

Stella har inte riktigt förstått hur det går till när man tolkar efter henne. Det gjorde att hon, så fort hon fick chansen, snodde in Gustav i linan. Varv på varv! Vid ett tillfälle hade jag kunnat göra vad som helst för att ha en kamera till hands. Stella snurrade två varv kring Gustav och hans stavar, för att slutligen göra ett rejält ryck så att han landade på rygg! Jag måste säga att det faktiskt såg ut som att hon verkligen menade att få honom på fall!

Till slut, efter att Gustav gjort X antal piruetter för att inte bli helt hopbunden av Stellas eviga cirklande kring honom, så kom vi ändå tillbaka till bilen. Hon skötte sig riktigt bra sista biten. Kanske lär hon sig att dra även om hon har någon på skidor bakom!?