Slädhundstur vid Rannåsen
2008-02-14
TEMPERATUR:
- 8
VÄDER:
Stjärnklart
TID:
Ca 2 tim
DISTANS:
Ca 2 mil
   

Förberedelser inför kvällens tur. Jag har den nya släden i vardagsrummet för att jag tänkt fixa något kring bågen som man håller i när man kör. Den är av vit hårdplast och jag ska försöka hitta något som gör den lite "greppvänligare".

Slädsäcken passar inte till den här tobogan, men det gör inte mig så mycket. Den är lagom stor för mina behov.

   
Linorna packas ner i slädsäcken.
   
Släden är på plats, varm-jackan och varm-vantarna är på plats och hundarna ska selas på, sen kan vi fara!
   
Första 500 metrarna går det fort, MEN jag måste stå beredd att bromsa, för Rayon vill alltid stanna och pinka, ett antal gånger.
   

Jag började med att köra Rayon i led. Han är jätteduktig att dra och hålla linan sträckt.

Vi körde upp på en skoterled så vi kom fram till en kraftledning. Där svängde vi först höger och följde den skoterleden tills vi kom till skidspåren. Då fick vi vända (tror inte att skidåkarna skulle uppskatta att få snygga broms-spår på de preparerade spåren!)

Så for vi vidare längs kraftledningen åt andra hållet, tills vi kom till Strömsundsvägen.

   
Skoterspåren var hårda och svåra att köra på, men det var en utmaning. Det var svårast att fara ner mot Strömsundsvägen, för det var kraftigt nedåtlut. Det var bra, för jag fick testa hur min nya släde funkar på sånt underlag. Jag konstaterade att om jag hade haft min lilla Jämtsläde så hade jag nog förmodligen tippat ett antal gånger!
   
Hundarna är avselade och det är dags att fara hem och ge folk som fä käk!
   

Det var ju ganska kallt ikväll, men trots det så blev jag rejält svett. Återigen förvånas jag av att hålla värmen så bra, trots kylan. :-)

(Kanske mest berodde på de uppförsbackar som jag hjälpte till att "sparka"!?)