Slädhundstur vid ÖSSK 080118
   

 

 

När jag skulle klippa klorna på Sippa på kvällen den 17:de, så hittade jag en svullnad på hennes ena framben.

Jag gick och knackade på hos Sippa och hennes husse och matte för att se hur det var med henne. Hon var jättepigg och blev superglad att se mig. Hon rusade ut och tittade efter min bil och mina hundar. Men jag hade ju kommit dig ensam den här gången.

Jag sade till Sippas matte, Margit, att jag skulle ut och köra, men att jag inte ville ta med Sippa på grund av svunnanden.

Jag gick hem utan Sippa och vattnade mina jyckar. Efter en stund ringde Margit och bad att jag skulle ta med Sippa i alla fall.
- Sippa är jätteledsen för att hon inte fick följa med dig, sade Margit.

Sippas husse, Olle (som varit veterinär), sade att det inte skulle vara någon fara för Sippa att följa med oss ut och springa i spannet.

Hon blev överlycklig när vi hämtade henne och hon fick hoppa in i bilen!

   
Rayon och Chinook trängs (som vanligt!) med mig.
   

Efter ett smärre vredesutbrott på Chinook, kom vi så äntligen iväg. Vi startade från den stora parkeringen vid Spikbodarna, körde ut på den lilla vägen där man brukar träna travhästar. Därifrån kom vi upp till ÖSSK (Östersunds skoterklubb). Där hittade jag en spännande led som vi följde en god bit.

Vi kom fram till någon slags industriområde (?) och kom in på en väl uppkörd skoterled.

Rayon gjorde ett exemplariskt jobb som vanligt! Vid ett par tillfällen ville Chinook stanna och äta hästskit (en av de delikatesser hon värderar högst!) men Rayon spjärnade emot och drog med henne. Han är helt underbar, min Rayon!

   
Vid det laget förstod jag att det skulle bli en lååång tur om vi skulle bli tvingade att vända och köra samma väg tillbaka. Men jag valde ändå att lita på min inbygda kompass (ehhh... har väl dock bevisat tidigare att den inte fungerar så bra). Nåja, idag fungerade den i alla fall perfekt. Vi kom tillbaka upp till ÖSSK igen. En perfekt sväng som man lätt hinner med efter jobbet!
   
Atlas kissar på parkeringen.
   
När vi kom hem så var Sippa jättetrött. Här ligger hon och vilar på hallmatten hemma hos husse och matte.